Bespreking

Strip Review: UCC Dolores 2 – De Wezen van Fort Messaoud

In UCC Dolores 2 – De Wezen van Fort Messaoud proberen Mony en Kash weg te komen van het eiland waarop ze in deel 1 waren gestrand.

UCC Dolores 2 De Wezen

De missionarissen van De Nieuwe Pioniers ontginnen in dit gebied een kristalmijn. Uit de mijn kan een nieuw aandrijfkristal voor de UCC Dolores worden gewonnen. Voor het ontginnen hebben de Nieuwe Pioniers de lokale bevolking, de Rasseths nodig. Alleen zij zijn bestand tegen de straling in de mijnen.

De Rasseths zijn volgens de missionarissen bekeerd tot het nieuwe geloof, maar hebben ook nog hun eigen religie. Naarmate het verhaal loopt, lijken de Rasseths niet helemaal vrijwillig aan het werk te zijn in de mijnen. Er komt nogal wat geweld aan te pas.

UCC Dolores 2 De Wezen

Tegelijkertijd probeert Kash de voormalige non Mony wat vechtkunsten en wapengebruik bij te brengen. Ook komen we wat meer te weten over het verleden van Kash en over de piloot van de UCC Dolores. Als er een opstand onder de Rasseths begint te broeien, moeten ze alle tandjes bijzetten om te ontsnappen aan het geweld. Bovendien liggen er in de ruimte ook nog wat piraten op ze te wachten.

UCC Dolores 2 – De Wezen van Fort Messaoud leest net zo vlot weg als deel 1. De actie en spanning wordt soepel afgewisseld met wat karakterontwikkeling van de hoofdpersonages en de raadsels rond de verdwenen vader van Mony. En op het einde wil je het liefst meteen verder lezen.

UCC Dolores 2 De Wezen

Ook van dit deel kan je zeggen dat Tarquin flink wat elementen heeft geleend bij andere science fiction verhalen en andere populaire reeksen. Die experimentele robot lijkt geleend uit The Avengers en waar hebben we die inktvisachtige klauwen van hem eerder gezien? De ruimtegevechten kunnen niet zonder Star Wars. Van Science Fiction verwacht je eigenlijk dat het je iets laat zien wat je nog niet eerder had gezien of bedacht. Dit is niet zo’n SF reeks.

UCC Dolores combineert bekende elementen op een nieuwe manier en maakt er een interessant en vlot actieverhaal van. En dat is natuurlijk ook prima.

Bekijk een trailer van deel 2 in dit artikel.

In het Frans verscheen eerder dit jaar ook al deel 3. Bekijk een preview en een trailer voor het derde deel in dit artikel.

Lees meer!

8

Verhaal

8.0/10

Tekeningen

8.0/10

Kleuren

8.0/10

Pros

  • Spannend SF verhaal
  • Leest lekker weg
Back to top button