Nieuws

Nieuwe Thorgal: De Selkie

Eind dit jaar verschijnt de nieuwe Thorgal: De Selkie.

Thorgal: De Selkie

Het stripalbum is het 38e deel in de hoofdreeks en wordt opnieuw getekend door Fred Vignaux en geschreven door Yann. Het album is na De Kluizenaar van Skellingar het tweede album van het duo, nadat tekenaar Grzegorz Rosinski is gestopt. Rosinski tekent wel nog de cover.

De Nederlandse cover ziet er zo uit:

De Selkie

 

De aan Thorgal gewijde Franstalige website Thorgal.com plaatste recent ook al een preview van een van de pagina’s van het album in zwart wit. Op de pagina herkennen we de dochter van Thorgal, Wolvin, die gevangen zit in een kooi. De ruimte met de kooi is behangen met de huiden van dode zeehonden, die we ook op de cover van het album terugzien.

Selkies zijn mythologische wezens, die in zee het voorkomen van zeehonden hebben. Op het land kunnen ze hun huid afwerpen om een menselijke gedaante aan te nemen.

In Thorgal: De Selkie gaan Thorgal en zijn zoon op zoek naar Wolvin, die verdwenen is. Ze komen terecht op het mysterieuze eiland Kalsoy. Daar nemen ze het op tegen de bloeddorstige eilandbewoners, die in bedwang worden gehouden door een oude kwaadaardige vloek van Kopakanon, de Selkie.

Thorgal: De Selkie komt uit op 25 november 2020.

update 28 november 2020: intussen is het album verschenen, lees onze review in dit artikel.

 

Lees meer!
Back to top button