Strip Review: De Rode Ridder 267 – Mordred

0 Posted by - 16 september 2020 - Bespreking

In De Rode Ridder 267 – Mordred ontmoeten Johan en Allis na vele omzwervingen ridder Lancelot opnieuw.

De Rode Ridder 267

Lancelot was al lang naar hen op zoek, want hij heeft een belangrijk bericht: Merlijn ligt op sterven. De magier wil dat het tweetal zo snel mogelijk terugkomt naar Camelot. Allis ziet er niets in om terug te keren naar het kasteel, maar gaat na wat lichte drang toch akkoord.

Tegelijkertijd heeft ook Mordred de verblijfplaats van Allis en Johan ontdekt. Mordred heeft een aantal medestanders verzameld en wil voorgoed met hen afrekenen.

De Rode Ridder 267

De Rode Ridder 267 bestaat voor het grootste gedeelte uit de tocht van Johan, Allis en Lancelot naar Camelot. Intussen worden ze achtervolgd door Mordred en zijn handlangers. Wat volgt is een kat- en muisspel, waarbij Mordred de drie in een hinderlaag wil lokken en het drietal dit probeert te ontwijken en veilig in Camelot aan te komen.

In tegenstelling tot het mysterieuze verhaal uit het vorige deel 266, is het verhaal van dit deel wat meer rechttoe rechtaan. Het is spannend genoeg en het kent wat aardige plotwendingen. Hoewel de spannende tocht voldoende materiaal biedt om een deel te vullen, vindt een belangrijk deel van het verhaal zich ook nog in Camelot af.

Dat gedeelte is eigenlijk veel belangrijker voor het overkoepelende verhaal, maar moet door het beperkte aantal pagina’s eigenlijk wat te snel worden afgeraffeld. De situatie rond de zieke Merlijn en onthullingen rondom de rol van Allis en Mordred had eigenlijk ook een eigen deel verdiend. Nu komen alle ontwikkelingen wat gehaast over.

Nu is dat laatste ook geen heel groot bezwaar. De lezer die de reeks al enige tijd volgt, krijgt hier weer wat belangrijke ontwikkelingen in het plot en zal daar ongetwijfeld plezier aan beleven.

De tekeningen van Fabio Bono en de sfeervolle inkleuring zijn ook dit deel weer dik in orde. De nadruk op de tocht naar Camelot geeft de tekenaar dit keer veel gelegenheid om allerlei fraaie landschappen en kastelen met mooie doorkijkjes uit te werken.

Lees meer!

7.8

Verhaal

7.5/10

Tekeningen

8.0/10

Kleuren

8.0/10

Pros

  • Spannend verhaal met belangrijke onthullingen voor het plot

Cons

  • Het gedeelte van het verhaal in Camelot wordt een beetje afgeraffeld