Nieuwe Strips voor September 2020

0 Posted by - 30 augustus 2020 - Nieuws

Welke strips verschijnen er de komende maand?  We maken een keuze uit de nieuwe strips voor september 2020.

Suske en Wiske: De Blauwe Reeks – Integrale 2
Door Willy Vandersteen
Standaard Uitgeverij

Nieuwe Strips voor September 2020

Willy Vandersteen tekende 8 verhalen voor het weekblad Kuifje. Voor deze verhalen beperkte hij het aantal karakters en tekende hij in de Klare Lijn Stijl. Deze albums staan bekend als De Blauwe Reeks. In deel 2 van de Integrale Blauwe Reeks zijn de volgende albums opgenomen: Goud voor Rome, De Gezanten van Mars, De Groene Splinter en Het Gouden Paard.

 

De Nieuwe Avonturen van Roodbaard 1 – Gehangen maar niet Dood.
Door Jean-Charles Kraehn en Stefano Carloni
Dargaud

Nieuwe Strips voor September 2020

Roodbaard is terug in een nieuw tweeluik van Jean Charles Kraehn en Stefano Carloni. De nieuwe auteurs beloven de serie te moderniseren, maar tegelijkertijd ook trouw te blijven aan de reeks van Jean-Michel Charlier en Victor Hubinon. Roodbaard, Eric, Baba en Driepoot zijn in dit nieuwe verhaal kaapvaarders voor de koning. Ze gaan op jacht naar ‘het Spook’, een mysterieuze piraat die de plantages van Pamticoe Sound afperst.

 

Robbedoes bij de Sovjets
Door Fred Neidhardt en Fabrice Tarrin
Dupuis

In dit 16e verhaal in de reeks Robbedoes Door.. infiltreren Robbedoes en Kwabbernoot als journalisten in de wereld van het Communisme ten tijde van de Koude Oorlog. Ze gaan op pad om de graaf van Rommelgem te bevrijden uit de klauwen van de KGB en de wereld te behoeden voor het Rode Gevaar. De graaf van Rommelgem wordt namelijk door Russische wetenschappers gedwongen om het ‘Communisme-gen’ over de wereld te verspreiden.

Lees hier onze review van het album

 

Licht
Door Wilbert van der Steen
Ballon Comics

Licht is het langverwachte vervolg op Zon van de Nederlandse stripauteur Wilber van der Steen. De voortvluchtige Lucien wordt opgenomen door een circusfamilie aan de andere kant van het land. Niemand stelt hem vragen, totdat Ritus een krant uit het Noorden vindt met Lucs foto op de voorpagina..

 

De Rode Ridder 267 – Mordred
Door Marc Legendre en Fabio Bono
Standaard Uitgeverij

Johan en Allis keren samen met Lancelot eindelijk terug naar Camelot, maar de reis is gevaarlijk. Mordred is ze op het spoor gekomen en hij zet alles op alles om ze uit de weg te ruimen. Op hetzelfde moment ligt de oude magiër Merlijn op sterven. Voor hij z’n laatste adem uitblaast, wil hij een opvolger aanwijzen.

Lees hier onze review van het album

 

Andy 1 – Somewhere over the Rainbow
Door Typex
Scratch Books

In 2018 werd de verstripte biografie van Andy Warhol door de Nederlandse Stripschapprijswinnaar Typex  in binnen- en buitenland zeer goed ontvangen. Het vuistdikke album is intussen overal uitverkocht. Voor wie het album destijds gemist heeft, brengt Scratch Books de komende maanden alle delen van het boek opnieuw uit in 10 losse comics in het oorspronkelijke formaat.

 

January Jones 11 – Jachtkruiser
Door Eric Heuvel
Uitgeverij L

January Jones 11

January Jones en Rik gaan naar Engeland om hun nieuwe vliegtuig af te halen. Door technische problemen moeten ze een tijdje wachten en dus besluiten ze om tussendoor naar Nederland te gaan. Daar wordt January benaderd om een kijkje te gaan nemen op de Wereldtentoonstelling in Parijs, waar een nieuw vliegtuig van vliegtuigbouwer Fokker wordt tentoongesteld. Maar zij is niet de enige die geïnteresseerd is in de Jachtkruiser. Ook het Duitse rijk stuurt een oude bekende van January naar Parijs.

[update 25 september 2020: de verschijningsdatum van January Jones 11 is verschoven van september naar oktober 2020.]

 

Bovenstaande albums vormen natuurlijk maar een beperkte keuze uit alle nieuwe strips voor september 2020. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws.

Lees meer!