Nieuws

Nieuwe Strips voor Januari 2021

Welke strips verschijnen er de komende maand?  We maken een keuze uit de nieuwe strips voor januari 2021.

Urbanus 192 – De Vuilniszakmeppers
Door Willy Linthout en Urbanus
Standaard Uitgeverij

nieuwe strips voor januari 2021

2021 begint met een nieuwe portie Urbanus. Dit is een korte samenvatting van de inhoud van dit nieuwe album:

Cesar heeft een nieuwe job, bij de vuilkar! Maar de vuilnismannen hebben last van een meeuwenplaag. Die vervelende beesten pikken alle vuilniszakken kapot. Ondertussen verbouwt Urbanus de paddenstoelen die in Tollembeek als… paddenstoelen uit de grond zijn geschoten. Als volleerd huisjesmelker verhuurt hij ze aan de kabouters uit Sprookjesland. Eén plus één is ook voor Urbanus drieënhalf, maar kunnen de kabouters gebruikt worden om het meeuwenprobleem op te lossen, of zorgen zij op hun beurt voor nog meer herrie en kabaal?

 

Atom Agency 2 – Kleine Kever (Hardcover)
Door Yann en Olivier Schwartz
Dupuis

nieuwe strips voor januari 2021

Na het succes van het eerste album van de jaren’50 politiereeks Atom Agency door Yann en tekenaar Olivier Schwartz, verschijnt nu al het tweede deel in het Nederlands.

Na de oorlog heeft niemand Annette, de knappe ambulancierster, nog gezien. Ze was een heldhaftige ‘Rochambelle’, een vrouwelijke eenheid die deel uitmaakt van de 2e pantserdivisie van generaal Leclerc. Vijf jaar later ontstaat er een opstootje aan de Quai des Orfèvres 36: commissaris Vercorian staat op het punt staatsvijand nummer 1 in te rekenen. Wanneer een oude strijdmakker van de 2e divisie hem om hulp komt vragen om Annette terug te vinden, schuift hij het zaakje door naar zijn zoon, een privédetective van Atom Agency.

Lees onze review van het album in dit artikel.

 

Renaissance 3 – Permafrost
Door Emem, F. Duval en F. Blanchard
Dargaud

In 2084 is de aarde op sterven na dood. Het buitenaardse wezen Swann doet mee aan een vredesmissie van de Federatie om de aarde te redden. In dit laatste deel van de science fiction trilogie wordt de muur van Donald tussen Mexico en Texas neergehaald om de Amerikaanse vluchtelingen door te laten. Tegelijkertijd worden Swann en Liz achternagezeten door de Skuall stropers die de dood van de familie Hamilton op hun geweten hebben.

 

Cédric 34 – Liggen zeg ik!
Door Laudec en Cauvin
Dupuis

Dit is alweer het 34e deel van de nog steeds populaire humoristische reeks rond schooljongen Cédric en zijn vriendinnetje Chen. Cédric vindt school nog altijd niets. Na de les van juffrouw Nelly heeft hij het met zijn vriend Christian over broeikasgassen en hij besluit de theorie in de praktijk om te zetten. Verder speelt Cédric in het schooltoneel de rol van sprookjesprins maar hij heeft pech: Chen, zijn liefje, is ziek en kan dus niet voor Sneeuwwitje spelen.

 

De Havik 10 – De Indiaanse Prinses (Hardcover)
Door Pellerin
Silvester Strips

Dit is het langverwachte vervolg van de reizen van De Havik. Amper in Louisbourg aanbeland, wordt de Havik al bedreigd door kapitein Karrer. De spanningen van de reis lijken niet zomaar weg te ebben, en zo dreigt zijn koninklijke opdracht er alsmaar moeilijker op te worden. Yann kan niet wachten om zijn volgende instructiebrief te lezen. De hele reis lang krijgt hij geschreven opdrachten van de koning, die zo een maximale geheimhouding beoogt om de slaagkansen van de operatie te vrijwaren.

 

Bovenstaande albums vormen natuurlijk maar een beperkte keuze uit alle nieuwe strips voor januari 2021. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws!

Lees meer!
Back to top button