Nieuws

Nieuwe Strips voor December 2020

Welke strips verschijnen er de komende maand?  We maken een keuze uit de nieuwe strips voor december 2020.

Suske en Wiske – De Scheve Schot
Door Willy Vandersteen
Standaard Uitgeverij

nieuwe strips voor december 2020

Op het einde van het 75-jarige jubileumjaar krijgen we nog een laatste nieuwe Suske en Wiske.

‘In De Scheve Schot trekken Lambik en zijn vrienden naar Schotland om deel te nemen aan een wedstrijd. De hoofdprijs: een echt kasteel in de Highlands. Ze belanden in Moron, een piepklein dorpje naast een groot meer. Maar het wordt snel duidelijk dat de kasteelwedstrijd maar een klein onderdeel is van de plannen die de inwoners met hun dorp hebben. En daar heeft het monster in het meer alles mee te maken.’

 

Murena 11 – Lemuria
Door Dufaux, Theo en Delaby
Dargaud

nieuwe strips voor december 2020

Murena 11 begint op de de dag na de grote brand van Rome, in juli 64.  Keizer Nero verdenkt zijn verdwenen vriend Lucius Murena ervan een van de samenzweerders te zijn.

Lucius is in handen gevallen van Lemuria, een vrouw die hem heeft bedwelmd om haar lusten op hem te botvieren. Lucius besluit op de vlucht te slaan om zichzelf terug te vinden. Maar zijn geheugen laat hem in de steek. Alleen Petronius kan hem helpen.

Ondertussen beramen de vertrouwelingen van de keizer een complot. Lucius ontmoet een vrouw bijgenaamd ‘de Hydra’. Ze bewaart een verschrikkelijk geheim. Een geheim dat ze alleen met Nero zelf mag delen.

 

De Rode Ridder 268 – De Mayameester
Door Willy Vandersteen, Marc Legendre en Fabio Bono
Standaard Uitgeverij

nieuwe strips voor december 2020

Na alle gebeurtenissen in deel 267, zie onze review hier, heeft Bahaal een plan bedacht om de ridders van de ronde tafel in de val te lokken. Hij gebruikt de nietsvermoedende Allis als lokaas. Maar enkel Johan en Lancelot dagen op. Bahaal is woedend en ontketent alle duivels.

 

Terug naar Aldebaran – 3e Episode
Door Leo
Dargaud

‘Kim, Manon en de rest van het team maken kennis met de bewoners van de mysterieuze planeet waarop ze zijn geland. De wetenschappers zijn stomverbaasd wanneer ze een elektromagnetische muur vinden met technologie die de kennis van de Tsalterianen zelf te boven gaat.

Daarop gaan ze op zoek naar de ‘vreemdeling’, die weleens de sleutel kan zijn voor alle mysteriën en alle bestaande wetenschappelijke theorieën zomaar onderuit kan halen. Maar de tijd dringt en de muur die het dorp tegen monsters beschermde, begint af te brokkelen.’

 

De Beestenburcht 2 – Margrieten in de Winter
Door Delep en Dorison
Casterman

In het goed besproken deel 1 van De Beestenburcht maakten we kennis met Miss Bengalore en haar vrienden, César het konijn en Azelar de rat.

De winter houdt de Beestenburcht nu in haar greep. Het weer spaart de inwoners niet, en ondertussen blijft president Silvio angst zaaien. Maar de strijd van onze vrienden is nog niet gestreden. Hun beweging, ‘de Margrieten’, blijft ijveren voor een beter leven: ze zeggen nee tegen de verplichting een halsband met belletjes te dragen en eisen gratis hout voor alle dieren.

Om hun stem te laten horen, trotseren de moedige gezellen elke nacht de koude om een sit-in te houden voor de ramen van Silvio. Maar Miss B gelooft dat de dictatuur alleen verslagen kan worden als ze niet toegeven aan de verleiding van het geweld. Slaagt ze erin haar vrienden te overtuigen van geweldloos verzet?

Lees onze volledige bespreking van het album in dit artikel.

 

Dick Matena’s Iconen
Door Dick Matena
Arboris

In Dick Matena’s Iconen worden drie verhalen over bijzondere ontmoetingen tussen grote namen in de geschiedenis voor het eerst samen gepubliceerd. Het gaat om de verhalen over de duo’s Gauguin & Van Gogh, Sartre & Hemingway en Mozart & Casanova. Door waargebeurde elementen te vermengen met eigen vondsten weet Matena in elk verhaal een bijzondere spanning op te roepen.

 

Bovenstaande albums vormen natuurlijk maar een beperkte keuze uit alle nieuwe strips voor december 2020. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws!

Lees meer!
Back to top button