Nieuws

Nieuwe Strips voor Mei 2021

Welke strips verschijnen er de komende maand? We maken een keuze uit de nieuwe strips voor mei 2021.

Dagen van Zand
Door Aimée de Jongh
Scratch Books

Nieuwe Strips voor mei 2021

Na Bloesems in de Herfst en Taxi! komt Aimée de Jongh deze maand met haar nieuwe graphic novel: Dagen van Zand.

‘US, 1937. Een jonge fotograaf wordt gevraagd de zogenaamde Dust Bowl te documenteren en komt daarbij angstvallig dicht bij de ellende die de boeren aldaar meemaken: droogte, plagen en eindeloze zandstormen en het menselijk leed dat daar het gevolg van is. Een actueler verhaal dan het doet lijken over man-made klimaatverandering en de vluchtelingen die zij veroorzaakt.’

Update: inmiddels is het album verschenen. Lees onze review in dit artikel.

UCC Dolores 2 – De Wezen van Fort Messaoud
Door Didier Tarquin en Lise Tarquin
Uitgeverij L

nieuwe strips voor mei 2021

In deel twee van deze goed ontvangen science fiction reeks is de UCC Dolores op het eiland Mety-Mety gestrand. De nieuwe pioniers werken in de mijnen om een voortstuwingskristal te winnen en zo Mony en Kash weer op weg te krijgen.

Ondertussen oefent Money met wapens om zich te leren verdedigen, in afwachting van de beproevingen die op haar toekomstige pad liggen. Ze ontdekt dat er een legende bestaat die verband houdt met de cultus van de kristallen waarover haar vader in zijn notitieboekje sprak. Het verhaal van een man, door de Rasseths beschouwd als de god van de goden: een zekere Tassili de Rode.

update: De verschijningsdatum van UCC Dolores is verschoven naar later in het jaar.

De Nieuwe Avonturen van Rik Ringers 5 – Commissaris Griot
Door Van Liemt en Zidrou
Le Lombard

Rik Ringers 5

Ook in het vierde deel van De Nieuwe Avonturen van Rik Ringers staat een actueel thema centraal: racisme.

‘In het kader van een internationale uitwisseling wordt Baardemakers uitgestuurd naar Senegal terwijl commissaris Dior zijn taken overneemt aan de Quai des Orfèvres. Een zwarte commissaris, het is een ongewoon zicht en Dior krijgt al snel met racisme te maken. Intussen zwerft Cupido, een beruchte seriemoordenaar, door de straten van Parijs.’

Lucky Luke Door 4 – Wanted Lucky Luke
Door Matthieu Bonhomme
Lucky Comics

Wanted Lucky Luke

Na het succes van De Moordenaar van Lucky Luke mocht Matthieu Bonhomme een tweede hommage album maken. En opnieuw zit er iemand achter de cowboy aan.

‘Wanneer hij wordt aangevallen door een premiejager ontdekt Lucky Luke dat hij gezocht wordt voor moord en dat er een prijs op zijn hoofd staat! Tijd om het nieuws te verteren heeft hij niet, zijn hulp is nodig voor een veetransport in nood, geleid door drie knappe, intrigerende zussen. Lucky Luke biedt, als een echte gentlemen, aan hen tot bij hun bestemming te brengen. Terwijl een afslachting door indianen, een plundering van de kudde en een mysterieuze vijand de beroemdste revolverheld van het Westen bedreigt, komt het grootste gevaar misschien wel van die zogezegd weerloze knappe jongedames.’

Lees onze review van het album in dit artikel.

De Kronieken van Amoras 8 – Avontuur in Piscines Les Bains
Door Marc Legendre en Charel Cambré
Standaard Uitgeverij

In dit achtste deel gaat het avontuur rond de beginjaren van Krimson weer verder.

Krimson kon z’n misdaadimperium uit de grond stampen dankzij de onmetelijke schat die hij als jongeling in een trein in een geheime tunnel in Piscine-les-Bains vond. Professor Barabas gelooft dat de geschiedenis anders zal verlopen als Krimson die schat niet vindt. Dus stuurt hij onze vrienden naar het Franse dorpje, kort na de Tweede Wereldoorlog, om de trein met de Duitse oorlogsbuit te doen verdwijnen. Het lijkt een makkie. Tot ze ter plaatse komen en er van een trein geen sprake is.’

De Rode Ridder 270 – Het Boek van Toth
Door Marc Legendre en Fabio Bono
Standaard Uitgeverij

Nieuwe Strips voor mei 2021

‘Met de kennis uit het boek van de Egyptische god Toth wordt de mens aan god gelijk. Volgens Merlijn zou dat rampzalige gevolgen hebben, dus besluit hij het werk te verbergen op een plaats waar geen sterveling zich waagt. Maar Allis is hem stiekem gevolgd en neemt het geheimzinnige manuscript mee. Op de terugweg wordt ze overvallen en gaan rovers ermee aan de haal. Omdat ze niet kan opbiechten dat ze het boek gestolen heeft, moet ze een andere manier vinden om het terug te krijgen.’

Bovenstaande selectie albums vormt natuurlijk maar een beperkte keuze uit alle nieuwe strips voor mei 2021. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws!

Lees meer!
Back to top button