Bespreking

Anime Review: Yasuke The Black Samurai

Yasuke The Black Samurai is een nieuwe anime serie op Netflix, die losjes gebaseerd is op de geschiedenis van de eerste Samurai van Afrikaanse afkomst.

Yasuke The Black Samurai

De historische Yasuke was een Afrikaanse slaaf, die in 1579 met een Italiaanse missionaris aan wal kwam in Japan. Hij kwam in dienst van een van de Daymio, Oda Nabunaga, die over een gedeelte van Japan heerste. Een Daymio is vergelijkbaar met een feodale landheer in het middeleeuwse Europa. Yasuke werd onderdeel van het leger van Oda Nabunaga, dat bestond uit Samurai.

Wie met deze geschiedenis in zijn achterhoofd, de anime gaat kijken, merkt al snel dat er vreemde dingen gebeuren in het middeleeuwse Japan. De anime blijkt zich af te spelen in een alternatieve versie van het middeleeuwse Japan. Je moet dus niet opkijken van vechtrobots, mutanten en andere science fiction ingrediënten.

Voor wat betreft het basisverhaal, blijft dat hetzelfde. Yasuke komt aan in Japan en wordt ingehuurd door Oda Nabunaga. Het verhaal van de anime speelt zich eigenlijk een aantal jaren later af. Yasuke heeft dan al afscheid genomen van het Samurai bestaan en verdient de kost als een schipper op een klein bootje. Op een dag krijgt hij het aanbod om een ziek kind te vervoeren naar een dokter in een gevaarlijk gedeelte van Japan. Als het bootje wordt overvallen door een groep mutanten, blijkt dat het kind over bovennatuurlijke gaven beschikt.

Plots lijken allerlei groeperingen achter het kind aan te zitten, inclusief Daimyo’s met complete legers uit andere gedeelten van Japan. Eigenlijk voelt Yasuke er niet veel voor om terug te keren naar het gewelddadige Samurai leven, maar uiteindelijk besluit hij het meisje te beschermen en pakt hij zijn zwaard weer van de plank. En dat is het begin van een behoorlijk gewelddadig actie avontuur.

Yasuke The Black Samurai

Yasuke The Black Samurai is dus waarschijnlijk niet zo geschikt voor kijkers die op basis van de trailer een realistisch Samurai verhaal hadden verwacht en niet houden van bloederige gevechten. Maar voor kijkers die daar overheen kunnen stappen en voor anime liefhebbers in het algemeen is er wel van alles te beleven. Visueel is de gecombineerde 2D en 3D animatie van hoog niveau. Het verhaal is niet altijd even logisch en soms lastig te volgen, maar zit vol met goed uitgewerkte actiescenes. Deze varieren van spectaculaire man tot man gevechten tot complete slagvelden met gevechten tussen verschillende legers. Het verteltempo ligt hoog en zakt nergens in.

Tenslotte heeft Yasuke The Black Samurai ook nog een sfeervolle hiphop soundtrack van Flying Lotus. Het verhaal ben je snel vergeten, maar het is erg onderhoudend en alle onderdelen zijn fraai uitgewerkt.

Lees meer!

7.8

Animatie

8.0/10

Verhaal

7.5/10

Pros

  • Onderhoudende actie animatie
Back to top button