BesprekingSlider

Strip Review: Thorgal 39 – Neokora

In Thorgal 39 – Neokora zijn Thorgal, Jolan en Wolvin op de terugweg van hun vorige avontuur. Op open water treffen ze een verlaten schip aan.

Thorgal 39 Neokora

Als ze het schip naderen, worden ze aangevallen door een bovennatuurlijk wezen, dat bestaat uit losse beenderen en andere onderdelen. Bovendien houdt er zich een nieuw personage op het schip schuil, dat later in dit album nog een belangrijke rol zal spelen.

Het begin van dit album sluit goed aan bij de twee vorige verhalen, die werden geschreven voor Yann en waarin bovennatuurlijke verschijnselen en mythische wezens een wat belangrijkere rol kregen. Ook de bijzondere krachten die Jolan en Wolvin bezitten, worden weer even naar voren gehaald.

Toch hebben we het hier vooral over een accentverschil met de oudere verhalen. Na de beginscènes belanden we al snel bij de vertrouwde Thorgal intriges, die vooral over de relaties gaan tussen de nevenpersonages en zijn steeds groter wordende familie.

Na twee tamelijk op zichzelf staande avonturen, begint zich in dit album een nieuwe status quo af te tekenen. Jolan wordt volwassen en wil een familie stichten en de toekomstige rol van Thorgals zoon Aniel begint duidelijker te worden. Zodra Thorgal en zijn metgezellen aan land komen, blijkt dat Kriss van Valnor en Aniel de dorpsleden gegijzeld houden en hun eigen basis hebben ingericht.

Gelukkig maar. Thorgal heeft weer voldoende redenen om zich zorgen te maken en Thorgal 39 Neokora legt de basis voor verschillende nieuwe interessante verhaallijnen. Verderop in dit album worden langzaam maar zeker ook weer de verhaallijnen over de buitenaardse familie van Thorgal nieuw leven ingeblazen. En dit keer lijken die ontwikkelingen wat verder te gaan dan in voorgaande delen.

Naast al die ontwikkelingen is dit deel ook gewoon een spannend en goed getekend avontuur. De lezers die misschien even waren afgehaakt nadat Rosinski de tekenpen had neergelegd, kunnen gerust dit album nog eens proberen. Misschien kan de nieuwe, maar in alle opzichten vertrouwd ogende richting, ze weer overhalen de reeks opnieuw te gaan volgen.

Lees meer!

8.5

Verhaal

8.5/10

Tekeningen

8.5/10

Kleuren

8.5/10

Pros

  • Spannend en goed getekend nieuw avontuur
  • Allerlei nieuwe ontwikkelingen tekenen zich af in dit verhaal
Back to top button