Nieuws

Nieuwe Strips voor Juli 2022

Welke strips verschijnen er de komende maand? We maken een keuze uit de nieuwe strips voor juli 2022.

De Dikke Stok
Door Barbara Stok
Nijgh & van Ditmar

nieuwe strips voor juli 2022

Barbara Stok is vooral bekend van haar strip Vincent over Vincent van Gogh, maar ze heeft nog veel meer strips gemaakt.

‘In deze omnibus zijn de beste autobiografische strips gebundeld die Barbara Stok in de afgelopen 25 jaar maakte. De eerste stripverhalen dateren uit 1996, toen Barbara een twintiger was. Ze drumde in een punkrockband, ging veel uit en ontdekte haar seksualiteit. In de loop der jaren groeiden de verhalen met haar leeftijd mee. Ze vertelt over een burn-out, ongewenste kinderloosheid, maar ook over internationaal succes.’

Allan Mac Bride deel 5 en 6
Door Patrick A. Dumas en Jean-Yves Brouard
Silvester Strips

Silvester strips geeft in rap tempo de al eerder in het Frans verschenen albums van Allan Mac Bride uit. In deel 5 De Kring van Apsara’s begint een nieuw verhaal dat in deel 6 De Catacomben van Ta Keo wordt afgerond.

‘In deel 5 bevindt archeoloog Allan Mac Bride zich in Angkor, de beroemde archeologische vindplaats in Cambodja. Maar hij wordt afgeleid en geïntrigeerd door vreemde ontmoetingen: met een sekte en met een bende bandieten, maar ook met beelden van Apsara-godinnen.’

‘In deel 6 gaat Allan Mac Bride verder met zijn werk aan de opgravingen en zoekt ondertussen naar een legendarisch magisch zwaard van een voormalige koning van Angkor. Maar er zijn nog twee groepen naar dat zwaard op zoek. En dan worden er moorden gepleegd..’

(Lees hier onze review van de eerste twee delen van Allan Mac Bride)

Buonaparte 1 – Sint-Helena
Door Rudi Miel, Fabienne Pigiere en Ivan Gil,
Daedalus

Dit is het eerste deel van een trilogie over de ballingschap van Napoleon op Sint-Helena.

“Verbannen naar een godvergeten eiland neemt de verslagen keizer het in een ultiem gevecht op tegen Engeland, in de persoon van zijn cipier, Hudson Lowe. De mogendheden die in Waterloo zegevierden, ruziën intussen over zijn Egyptische oorlogsschat. Voor het Britse Rijk zou die schat een ongezien gevaar betekenen. Lowe staat op de eerste rij om dat gevaar af te wenden.”

Fang 1 – Demonenjaagster
Door Joe Kelly en Joe Henrichon
Silvester Strips

‘In een wereld waar mensen en sprekende dieren samenleven gaat Fang de vos op jacht naar demonen. Ze spoort kwade geesten op in een fantastische wereld van Chinese folklore.

Bereid je voor op duels op leven en dood in een coming of age-verhaal vol kleurrijke personages.’

De Verloren Tijden 1 – Het Heidefort
Door Jerome le Gris en Didier Poli
Daedalus

In het jaar 1000 regent het dood en vuur op aarde, geheel volgens de voorspelling van de Apocalyps. Een donkere wolk omhult de wereld en stort hem voor een eeuwigheid in het duister. Beschavingen worden weggevaagd en duizenden generaties verdwijnen voor de zon eindelijk weer opduikt.

Eeuwen zijn er verstreken wanneer het leven herneemt. Maar alles moet over, want alles is vergeten. Voor de mens, die nog wankel op zijn benen staat, breken de Verloren tijden aan…

In die nieuwe tijd, vol nomadische stammen, volgen we de Moórclan, onder leiding van Primus, die samen met zijn dochter, Elaine, ijvert voor een betere wereld… en droomt van vooruitgang.

Bovenstaande selectie albums vormt natuurlijk maar een beperkte keuze uit alle nieuwe strips voor juli 2022. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws!

Lees meer!
Back to top button