Nieuws

Nieuwe Strips voor December 2022

Welke strips verschijnen er de komende maand? We maken een keuze uit de nieuwe strips voor december 2022.

nieuwe strips voor december 2022

Blake en Mortimer 29 – Acht Uur in Berlijn
Door Antoine Aubin, Jose Louis Brocquet en Jean Luc Fromental.
Blake en Mortimer

Blake en Mortimer 29

In het voorjaar van 1963 worden in de Oeral, het hart van het Sovjetrijk, zeven doodskisten ontdekt tijdens een archeologische missie. In de doodskisten vindt men lijken, waarvan het gezicht is verwijderd.

Tegelijkertijd wordt in Berlijn een man neergeschoten, die de muur tussen de twee delen van de stad oversteekt.

De link tussen de twee gebeurtenissen blijkt een Oost-Duitse Chirurg, die gespecialiseerd is in manipulaties van het menselijke brein. Blake en Mortimer nemen het op tegen een waanzinnige avonturier zonder scrupules.

Zoals de laatste jaren gebruikelijk verschijnt het album in drie verschillende versies, waarvan de covers van de softcover en bibliofiele hardcover hierboven zijn afgebeeld.

Corto Maltese 16 – Berlijnse Nocturne
Door Canales en Pellejero
Casterman

Een nieuw avontuur van Corto Maltese door de opvolgers van Hugo Pratt.

‘In de herfst van 1924 moet Corto Maltese een dierbare vriend vinden in Berlijn. Maar wanneer hij in de Duitse hoofdstad aankomt, ontdekt Corto dat die is vermoord. Vervolgens begint hij aan een onderzoek om de moordenaar te vinden of –op zijn minst wraak te nemen.

Maar de fragiele Weimarrepubliek staat al aan de rand van een burgeroorlog, gekneld tussen communistische spionnen en een extreemrechts geheim genootschap…’

De Beestenburcht 3 – De Nacht der Rechtvaardigen
Door Dorison en Delep
Casterman

In het voorlaatste deel moet Miss B samen met het konijn Cesar en de oude rat Azelar de dieren ervan overtuigen om niet toe te geven aan geweld en tegelijkertijd een einde te maken aan Silvio’s heerschappij…

‘Maar in het kasteel gaat de dictatuur verder. Dankzij de inspanningen van Miss B hergroeperen de dieren zich met moeite, en blazen de pacifistische Margriet-beweging nieuw leven in. Silvio heeft daar geen oren naar: de dictatoriale stier wil zijn macht behouden. Nog steeds geholpen door zijn wrede hondenmilitie, besluit hij de opstandige dieren op te sluiten in de kerker.’

Lees onze review van deel 1 hier en onze review van deel 2 hier.

Robbedoes Hommage – Robbedoes en de Krankzinnigen
Door Jul en Libon
Dupuis

In de 18e Robbedoes hommage heerst er een epidemie op het jaarlijkse stripfestival in Angoulème.

Stripfans denken dat ze striphelden zijn en worden opgesloten in het psychiatrisch ziekenhuis. Zelfs Kwabbernoot denkt dat hij een stripfiguur is en wordt opgesloten.

Onze piccolo laat hem natuurlijk niet in de steek en gaat proberen om zijn vriend daar weg te krijgen.

De Blauwbloezen 66 – Irish Melody
Door Kris en Willy Lambil
Dupuis

In dit eerste Blauwbloezen album geschreven door scenarist Kris, mengen Ierse families zich in de Veldslag van Fredericksburg. Vrienden en familieleden zijn verdeeld in beide kampen en moeten tegen elkaar vechten.

Kris laat zien hoe absurd een oorlog kan zijn.

Bovenstaande selectie albums vormt natuurlijk maar een beperkte keuze uit alle nieuwe strips voor december 2022. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws!

Lees meer!
Back to top button