Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lucky Luke 9 – Een Cowboy tussen het Katoen | Stripverhaal

4 november 2020

Op 4 november 2020 verschijnt Lucky Luke 9 – Een Cowboy tussen het Katoen.

Lucky Luke 9

In het nieuwe album, dat later dit jaar zal verschijnen, neemt Lucky Luke het op tegen slavendrijvers. De cowboy erft een katoenplantage in Louisiana. Hij wil de plantage overdragen aan de donkergekleurde boeren, maar jaagt hiermee de slavendrijvers uit de regio tegen zich in het harnas.

In 2020 ligt het onderwerp nogal gevoelig. Sinds de gebeurtenissen in de Verenigde Staten en de protesten van de Black Lives Matters beweging worden alle publicaties die hier over gaan met een vergrootglas bekeken. Scenarist Jul heeft aangegeven dat hij al een paar jaar bezig is met het verhaal en dat de verschijning in dit jaar berust op toeval.

De uitgever geeft de volgende beschrijving van de inhoud van Lucky Luke 9 – Een Cowboy tussen het Katoen:

‘Lucky Luke is door een erfenis plots eigenaar van een reusachtige katoenplantage in Louisiana. De blanke plantage-eigenaars nemen hem op in hun midden, maar Lucky Luke voert een strijd om de erfenis te verdelen onder zwarte boeren.

Slaagt onze held van de Far West erin rechtvaardigheid te introduceren op de bewegende gronden van de moerassen van Louisiana? In deze strijd wordt hij, tegen alle verwachting in, gesteund door de Daltons, die gekomen waren om hem uit de weg te ruimen.

Ook de Cajuns uit de bayou, witte verschoppelingen uit het zuiden, en Bass Reeves, de eerste zwarte marshall van de Verenigde staten, staan aan zijn kant.’

 

Bekijk alvast onze vooruitblik op het nieuwe album in dit artikel.

Gegevens

Datum:
4 november 2020
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Locatie

Nederland
Nederland
Back to top button