Nieuws

Nieuwe Strips voor November 2020

Welke strips verschijnen er de komende maand?  We maken een keuze uit de nieuwe strips voor november 2020.

Suske en Wiske – De Sonometer
Door Willy Vandersteen, Dirk Stallaert en Francois Corteggiani
Standaard Uitgeverij

De Sonometer

Ter ere van de 75-jarige verjaardag van Suske en Wiske voltooien tekenaar Dirk Stallaert en scenarist Francois Corteggiani een onvoltooide verhaal van Willy Vandersteen. De Sonometer had ooit het 9e album in de blauwe reeks moeten worden.

Suske en Wiske ontdekken een apparaat dat geluid kan opzuigen. Als meerdere vijanden het op het apparaat gemunt krijgen, belanden ze in een avontuur dat tot aan de andere kant van de wereld leidt.

Lees onze review van het album hier

 

Lucky Luke 9 – Een Cowboy tussen het Katoen
Door Achdé en Jul
Lucky Productions

Lucky Luke 9

In het nieuwe album neemt Lucky Luke het op tegen slavendrijvers. De cowboy erft een katoenplantage in Louisiana. Hij wil de plantage overdragen aan de donkergekleurde boeren, maar jaagt hiermee de slavendrijvers uit de regio tegen zich in het harnas.

Een erg actueel en wellicht gevoelig onderwerp in het jaar van BLM.

update 9 september 2020: intussen is het album verschenen. Lees onze review hier.

 

De Duistere Steden – De Koorts van Urbicande (ingekleurde heruitgave)
Door Francois Schuiten, Benoit Peeters en Jack Durieux
Casterman

nieuwe strips voor november 2020

Een van de beste delen uit de beroemde reeks De Duistere Steden verschijnt na 20 jaar voor de eerste keer in een ingekleurde versie. Een goed moment om het te lezen of te herlezen.

De architect van de stad der steden, Urbicande,  ontdekt in zijn atelier een kubus van een onverwoestbaar metaal, dat langzaam begint te groeien en te groeien..

 

Alex 39 – De God zonder Naam
Door David B en Giorgio Albertini
Casterman

In het tweede album van het duo David B en Giorgio Albertini worden Enak en Alex naar de steppes van de Oeral gestuurd. Daar wordt Alex ontvoerd door de Androfagen, een volk van jagers met als leider een reuzin. Zij gaat met Alex op zoek naar een rijdier, een fabelachtig paard.

Lees onze review van het album in dit artikel

 

De Blauwbloezen 65 – De Oorlogscorrespondent
Door Munuera en BeKa
Dupuis

Ook De Blauwbloezen 65 heeft een zeer actueel onderwerp, de persvrijheid. In het album wordt William Russell, een journalist uit Londen, door The Times naar de oorlog in Amerika gestuurd om verslag te doen. Blutch en Chesterfield moeten deze journalist begeleiden bij zijn werk. Uiteraard doen de machthebbers er alles aan om hun eigen versie van de waarheid aan de journalist voor te spiegelen.

Deel 65 is het eerste deel in de lange reeks dat gemaakt wordt door Munuera en scenaristenduo BeKa. Het nog te verschijnen deel 64 zal het laatste deel zijn dat geschreven wordt door Cauvin.

 

Blake en Mortimer 27 – De Schreeuw van de Moloch
Door Jean Dufaux, Étienne Schréder en Christian Cailleaux
Blake en Mortimer

De Schreeuw van de Moloch

Deel 27 is het vervolg op De Septimus Golf. Kolonel Olrik zit na de gebeurtenissen in dat deel opgesloten in een psychiatrische instelling. Blake probeert hem weer bij zijn verstand te krijgen, maar ontdekt dat er nog een buitenaards toestel op aarde is met een alien, die Moloch wordt genoemd.

Meer informatie over dit album is te vinden in onze uitgebreide vooruitblik.

 

Spaans Rood
Door Milan Hulsing
Scratchbooks

Naomi, een van de figuren uit Milans vorige boek De Smokkelaar, vertelt opnieuw een mooi en complex verhaal in deze spin-off. Het verhaal wordt prachtig in beeld gebracht in het sfeervolle kleurenpalet van de Cariben en Mexico.

Bekijk hier onze review van Spaans Rood.

 

Thorgal 38 – De Selkie
Door Yann en Fred Vignaux
Le Lombard

De Selkie

De dochter van Thorgal, Wolvin, is plotseling verdwenen. Thorgal en Jolan kiezen het ruime sop om het jonge meisje terug te vinden. Ze is ontvoerd en meegenomen naar het mysterieuze eiland Kalsoy. Het eiland wordt bewaakt door het standbeeld van Kopakonan, een zeehondvrouw die het hele dorp heeft vervloekt. Onze helden raken slaags met de wraaklustige inwoners en krijgen te maken met een oude, te duchten legende.

Lees hier onze review van Thorgal 38.

 

Bovenstaande albums vormen natuurlijk maar een beperkte keuze uit alle nieuwe strips voor november 2020. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws!

Lees meer!
Back to top button