Nieuws

Nieuwe Strips voor Oktober 2020

Welke strips verschijnen er de komende maand?  We maken een keuze uit de nieuwe strips voor oktober 2020.

Suske en Wiske 354 – De Zwijgende Zwollem
Door Willy Vandersteen
Standaard Uitgeverij

nieuwe strips voor oktober 2020

Oktober kan niet voorbijgaan zonder een nieuwe Suske en Wiske. Ze komen een oude bekende tegen:

“Er gebeuren rare dingen in het kasteel van de ouwe Van Zwollem. Wiske ziet spookachtige lichtschijnsels en hoort vreemde geluiden in de toren. Anne-Marie, de dochter van Van Zwollem, doet echter alsof er niets aan de hand is. Maar dan komt de waarheid aan het licht. Haar vader – die al jaren aan een speelgoedcomplex lijdt – blijkt via hypnose al zijn fantasie kwijtgeraakt te zijn en zal voor altijd een sombere zwijgende man blijven als hij die verbeeldingskracht niet snel terugkrijgt. Dat verloopt echter niet zonder slag of stoot omdat zijn fantasie een eigen leven leidt en al het speelgoed tot leven brengt.”

 

Dirkjan 26
Door Mark Retera
Mandarijn

nieuwe strips voor oktober 2020

In oktober verschijnt alweer het 26e deel van de absurde reeks Dirkjan van tekenaar Mark Retera. De spitsvondige en surrealistische grappen vormen de kracht van deze succesvolle Nederlandse strip, die onder andere in het stripblad Eppo verschijnt.

lees hier onze review van het album

 

Storm Hommages
Door verschillende auteurs
Uitgeverij L

Ter gelegenheid van 45 jaar Storm brengen 11 stripmakers een hommage aan de science fiction reeks, die sinds 1975 bestaat. In dit album staan korte verhalen van Fred de Heij, Robbert Damen, Kenny Rubenis, Noël Ummels, Przemyslaw Klosin, Kim Duchateau, Dick Matena en Gerben Valkema. Het album telt ook een bijzonder verhaal van Martin Lodewijk, Romano Molenaar en Jorg de Vos. In 2015 waren zij begonnen aan een nieuw verhaal, dat het 30e album in de reeks had moeten worden. Door omstandigheden raakten er maar 10 pagina’s af. Zij hebben speciaal voor dit album twee nieuwe pagina’s toegevoegd, zodat ‘De Poort naar Ellders’ eindelijk in druk kan verschijnen.

Lees hier onze recensie van het album

 

Jeremiah 38 – Gesnapt?
Door Hermann
Dupuis

Een najaar kan ook niet compleet zijn zonder een nieuwe Jeremiah van Hermann. In dit deel zijn Kurdy en Jeremiah getuige van een familiedrama in de woestijn. Ze schieten een vrouw te hulp die achtervolgd wordt door haar broers. Op de achtergrond speelt een mysterieus verhaal over smaragden. De drie verschuilen zich voor haar belagers in Hell, een wijk waar alle outlaws van de stad zich verstoppen.

lees hier onze review van het album.

 

Gilles de Geus – De Tweede Integrale
Door Hanco Kolk en Peter de Wit
Matsuoka

Gilles de Geus sluit zich in deze tweede integrale aan bij de Geuzen, die zich onder leiding van Willem van Oranje verzetten tegen de Spanjaarden. Dit deel telt vier albums met langere verhalen, waaronder een van de beste Nederlandse albums ooit, De Revue. Naast dit hilarische verhaal bevat deze integrale ook de albums Smeerenburg, De Batavia en Spionage.

 

Bovenstaande albums vormen natuurlijk maar een beperkte keuze uit alle nieuwe strips voor oktober 2020. Houd onze site in de gaten voor meer nieuws!

Lees meer!
Back to top button