Sjors en Sjimmie in Stripglossy

0 Posted by - 11 maart 2019 - Nieuws

Sjors en Sjimmie komen terug in Stripglossy. Dit meldt de website van het Nederlandse Stripblad.

Sjors en Sjimmie in Stripglossy

In Stripglossy 12 zal een nieuwe strip verschijnen van de hand van de originele makers Wilbert Plijnaar, Robert van der Kroft en Jan van Die, die ook bekendstaan onder de naam de Wiroja’s.

Sjors en Sjimmie is een van de bekendste humoristische Nederlandse strips, die vooral bekendstaat om zijn actuele grappen. De strip verscheen 20 jaar geleden voor het laatst. Daarna werden alle verhalen nog gebundeld in tientallen albums en heruitgaven. In de nieuwe strip zal een bekende talentenjacht en de Nederlandse ‘Knuffelmarrokaan’ Ali B. centraal staan.

Of de verschijning van Sjors en Sjimmie in Stripglossy eenmalig zal zijn is niet bekend. Al zal meer duidelijk worden in een persconferentie, die daags voor De Stripdagen in Utrecht zal worden gehouden.

Hopelijk hervinden de makers hun topvorm. In dat geval kunnen we ons verheugen op de beste Nederlandse stripsatire. We kijken nu al uit naar een aflevering over de Zwarte Pietendiscussie, waarin (met name de voorgangers van de Wiroja variant van) de striphelden al vaker een prominente rol speelden.

Lees meer!