Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

De Rechter 25 jaar – Tentoonstelling Nederlands Stripmuseum Groningen

28 april 2018 - 9 september 2018

Van 28 april tot en met 9 september 2018 staat de krantenstrip De Rechter centraal in een tentoonstelling in het Nederlands Stripmuseum in Groningen.

de rechter 25 jaar

De Rechter is een succesvolle strookjesstrip die sinds 1993 in verschillende Nederlandse kranten verschijnt. De strip wordt gemaakt door Jesse van Muylwijck.  Hij is als jurist opgeleid in Groningen, maar koos er na zijn studie voor om als striptekenaar de kost te verdienen.

Jesse van Muylwijck woont sinds 2005 in Canada. Bijzonder is dat hij vanuit Canada toch een Nederlandse krantenstrip weet te maken.

De rechter is de enige krantenstrip ter wereld die het recht als onderwerp heeft. Dit onderwerp leent zich erg goed voor allerlei actuele maatschappelijke onderwerpen. De afgelopen jaren verschenen er allerlei grappen die te maken hebben met criminaliteit, nieuwe wetgeving of andere maatschappelijke problemen.

Zo passeren er allerlei grappen over onder andere immigratieproblemen en de aardbevingen in Groningen.

In de afgelopen 25 jaar verschenen meerdere duizenden verschillende cartoons in kranten met een oplage van meerdere miljoenen examplaren. In Groningen zal een ruime selectie originele cartoons en ander werk van Jesse Muylwijk worden tentoongesteld.

Meer informatie over de tentoonstelling is te vinden op de website van het Nederlands Stripmuseum

Gegevens

Begin:
28 april 2018
Einde:
9 september 2018
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,

Locatie

Nederlands Stripmuseum Groningen
Groningen,